Veelgestelde vragen

Moet ik ingeschreven zijn om het huuraanbod te bekijken?
Nee, u hoeft niet ingeschreven te staan om het huuraanbod online te bekijken.

Moet ik ingeschreven zijn om te kunnen bezichtigen?
Jazeker, u moet ingeschreven staan bij Dop & Dop Consultancy, alle documenten hebben overlegd en akkoord zijn gegaan met de algemene voorwaarden. inschrijfformulier

Maak ik na een bezichtiging veel kans?
Zeker wel! De kans dat u in aanmerking komt voor een bepaalde woning is redelijk tot goed aangezien wij u voor de bezichtiging al kunnen vertellen of u in aanmerking komt of niet. Daarnaast houden wij natuurlijk rekening met uw specifieke woonwensen. Het kan voorkomen dat niet alleen u, maar ook anderen belangstelling tonen voor een bepaalde woning. Doorgaans vallen daar enkele kandidaten van af. Het kan zijn dat de woonruimte toch niet blijkt te voldoen aan de woonvoorstelling van deze kandidaten.
Dop & Dop Consultancy adviseert zowel de huurder als de verhuurder, maar uiteindelijk heeft de aanbieder van de woonruimte zelf het laatste woord in de selectie van een huurder.

Hoe werkt een bezichtiging?
Wanneer u een woning gevonden heeft die u wilt bezichtigen? Dan ontmoet de makelaar van Dop & Dop Consultancy u op het adres. Heeft u geen vervoer? U kunt worden opgehaald. Dan rijdt u samen met de makelaar door de stad om enkele beschikbare woningen te bezichtigen.

Hoe blijf ik op de hoogte van het laatste nieuwe woningaanbod?
Bezoek regelmatig onze website, het is verstandig om een paar keer per week de website van Dop & Dop Consultancy te bezoeken. Daarop kunt u het meest recente aanbod bekijken. Wanneer u als woningzoekende ingeschreven staat wordt u automatisch gewaarschuwd zodra er woonruimte binnenkomt die voldoet aan hun woonwensen (zie -De E-Mail service)

  • De E-Mail service
    U wordt door onze E-Mail Service gewaarschuwd zodra er woonruimte binnen komt die voldoet aan uw woonwensen. Wij attenderen u automatisch per e-mail op woningen die passen bij uw zoekprofiel. Uw zoekprofiel kunt u zelf aanpassen nadat u zich bij ons heeft ingeschreven. Het is overigens dan wel de bedoeling dat u ons belt om een afspraak te maken!
  • Telefonisch
    Niet iedereen beschikt over een PC, daarom zullen wij zelf ook proberen contact met u op te nemen zodra er een voor u interessante woning bij ons binnen komt. U verhoogt natuurlijk uw kans om een gepaste woonruimte te vinden indien u ons zelf ook af en toe belt!
  • Persoonlijk
    Als ingeschreven woningzoekende kunt u uiteraard ook bij ons op kantoor naar het nieuwste aanbod komen kijken.

TIP: Hoe ruimer uw zoekcriteria des te meer aanbod u te zien krijgt!

Wat te doen bij een meningsverschil?
Dop & Dop Consultancy biedt u uitsluitend woonruimte aan van bekende en geselecteerde aanbieders. Helaas kan het toch voorkomen dat er na het afsluiten van het huurcontract tijdens de huurperiode een meningsverschil ontstaat tussen huurder en verhuurder. Voor Dop & Dop Consultancy houdt de bevoegdheid, hoewel wij de samenwerking tussen huurder en verhuurder tot stand brengen, daar op. Dop & Dop Consultancy kan als buitenstaander juridisch gezien weinig doen en daarom moet de oplossing worden gezocht tussen de betrokken partijen. Wel zullen wij altijd met beide partijen proberen tot een oplossing te komen.

Is een schriftelijke huurovereenkomst nodig?
Een mondelinge huurovereenkomst is weliswaar rechtsgeldig maar het is zeer zeker aan te bevelen een huurovereenkomst schriftelijk op te maken. Want in geval van problemen kunnen zowel de huurder als de verhuurder aan de hand van de schriftelijke huurovereenkomst bewijzen welke afspraken werden gemaakt. Zo weet u bijvoorbeeld hoe en wanneer het contract opgezegd kan worden, etc...

Moet de woning gedetailleerd beschreven worden?
Het is beslist nuttig, maar zeker niet verplicht, om bij het begin van de huur een "woningbeschrijving of inventarislijst" op te stellen. Aan het einde van de huur kunnen huurder en verhuurder via dit document (dat aan het huurcontract wordt gehecht) nagaan welke schade al bestond en welke nadien is ontstaan. Zo kan makkelijker worden bepaald worden welke vergoeding de huurder eventueel moet betalen.

Mocht u niet tevreden zijn over de service die Dop & Dop Consultancy u biedt, dan vinden wij het belangrijk dat u ons dit kenbaar maakt. Door uw reactie kunnen wij werken aan een oplossing voor uw klacht indien die gegrond is. Bovendien stelt u ons in staat om onze dienstverlening nog verder te verbeteren en een kwalitatief perfecte dienstverlening te blijven garanderen.

Stel dat u er niet uitkomt met onze medewerkers dan kunt u altijd schriftelijk contact opnemen met onze directie, via e-mail: directie@dop-dop.com of per post:

Dop & Dop Consultancy
t.a.v. de Directie
Postbus 81201
3009 GE Rotterdam

De directie zal dan binnen twee tot drie weken schriftelijk reageren.

Heeft u nog vragen we nemen graag contact op!

Laat ons u bellen!